Szerdán SQL-es developer meetup

Ezen a héten szerdán ötödik állomásához érkezik a LogMeIn és a Microsoft Magyarország közös szervezésében készülő Enterprise Developer Meetup sorozat. Erre az alkalomra csupa adatbázisos témával készülünk, lesz szó teljesítményről, biztonságról és természetesen a felhőről is. Várunk mindenkit, akit érdekelnek a Microsoft adatbázis platformjának újdonságai, akár távolabbról architektúra szintjén, akár közelebbről, kód szinten.

kalen-delaney

Az első előadónk Kalen Delaney, aki 26 éve foglalkozik az SQL Serverrel, így nem véletlen, hogy az ő nevéhez kötődik szinte az összes “inside” és “internals” könyv a témában. Kalen kifejezetten a LogMeIn meghívására érkezik hazánkba, és szerdán az SQL Server 2014-ben bevezetett, korábban “Hekaton” kódnéven futó SQL Server In-Memory OLTP-ről fog beszélni. A Hekaton lényege, hogy az adatbázis motort az adatok memóriában történő tárolására optimalizálták, amivel természetesen jelentős teljesítmény növekedést lehet elérni.

 

koszo-karoly

Második előadónkat, Kószó Károlyt a magyar SQL fejlesztőknek nem kell bemutatni, hiszen 1996 és 2013 között a Microsoft Magyarország munkatársaként számos rendezvényen adott elő az SQL Serverről. Szerdán az SQL Server jogosultságkezeléséről fog beszélni, kitérve olyan kevésbé ismert témákra is, mint a tulajdonosi lánc és az aláírt tárolt eljárások. Érdemes elmélyednünk a témában, hiszen a legféltettebb adataink biztonságáról van szó!

 

 

 

dudas-viktor

Harmadik előadónk, Dudás Viktor, korábban már szerepelt nálunk, akkor az Azure Machine Learningről és gépi tanulásról beszélt. He is back! Ezúttal a Tabular Analysis Servert veszi górcső alá, természetesen a felhőben.

 

 

 

 

A társaság jó, a részvétel ingyenes, a szervezés érdekében csak annyit kérünk, nyomjatok egy RSVP: Yes-t előre.

Bővebb információ és jelentkezés itt:
http://www.meetup.com/Enterprise-Developer-Meetup/events/221592899/

Szeretettel várunk mindenkit szerdán 19 órakor a LogMeInben (Paulay Ede u. 12.)!

 

Technorati-címkék: ,,

Leave a comment