Rólam

Balássy György villamosmérnök, jelenleg principal engineerként a LogMeIn következő generációs Internet of Things (IoT) felhő-platformjának fejlesztésén dolgozik.

Mielőtt a LogMeIn csapatához csatlakozott, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) webes megoldások fejlesztését oktatta. 2000 óta foglalkozik a Microsoft .NET platformjával, melynek meghonosításában jelentős szerepet vállalt előadóként, konzulensként, valamint több angol és magyar nyelvű könyv társszerzőjeként. Konferenciák és meetupok gyakori előadója, az Enterprise Developer Meetup és a Budapest IoT Workshop meetup sorozatok szervezője és házigazdája. Szakterülete a web alapú rendszerek fejlesztése, üzemeltetése és a webes biztonság kérdései.

2004-ben Magyarországon elsőként kapta meg a Microsoft Most Valuable Professional címet, 2009-ben az ASPInsiderek közé választották, 2005 és 2015 között pedig a Microsoft magyarországi regionális igazgatója volt.

LinkedIn profil: https://www.linkedin.com/in/balassy/

 

23 thoughts on “Rólam

 1. Tóth Zsolt

  Szia,

  Azután szeretnék érdeklődni, hogy a http://msdnkk.hu site egy ideje nem érhető el. Teljesen megszűnt, v. átmenetileg nem érhető el? Ha véglegesen megszűnt, akkor az előadások, videók, stb. anyagok elérhetők lesznek valahol?

  Üdv,

  Zsolt

  Reply
 2. Balássy György Post author

  Szia Zsolt! Nem szűnt meg, sőt most is működik a szerver, csak épp elérni nem lehet. Új épületbe költöztünk, ezzel megváltozott az IP címtartományunk is és még nem sikerült átregisztrálni a DNS-t. Köszi, hogy szóltál, nem felejtettük el, megoldjuk hamarosan.

  Reply
 3. Kovács Tibor

  Szia György!

  Lehet, nem jó helyre írok, de nem találtam más elérhetőségedet.
  Annyi lenne a kérdésem, hogy MVC 4-ben hogy lehet azt megoldani mindenféle extension-ök nélkül (RazorGenerator, stb.), hogy a View-k (*.cshtml-ek) a build fileset-ben ne jelenjenek meg, hanem valamilyen formában binárisan legyenek csak jelen a telepített verzióban. Nem akarom ugyanis, hogy az ügyfél forráskódot lásson.

  Köszönettel:
  Tibor

  Reply
   1. Kovács Tibor

    Kedves György!

    Köszönöm a választ!
    Viszont az a baj (mint azt a kérésemben is említettem), hogy nem használhatok külön telepítendő extension-t. A RazorGenerator-t én is kipróbáltam egyébként, és működött is.
    De ha nincs ennél egyszerűbb megoldás, akkor majd kitalálok valami köztes megoldást.

    Köszönöm!
    Tibor

 4. Fischer András

  Szia György! Esetleg nem publikusan, akár e-mail formájában elérhetnélek valahol? Lenne pár kérdésem feléd. Ha igen, akkor a nevem mellett látod az e-mail címemet légy szíves oda írj egy e-mailt az e-mail címeddel.
  Köszönettel,
  Fischer András

  Reply
 5. Nagy Sándor

  Szia!
  Köszönet neked. Sokat segítettél mikor rákerestem a következő problémára win 7 felhasználoi profolba nem tud bejelentkezni. és rátaláltam az oldaladon a regedit-s megoldásra. Tadam és nekem (fiam gépén) is sikerült. Köszönöm
  Tisztelettel Alex

  Reply
 6. Kovács Tibor

  Szia György!

  Érdeklődnék, hogy foglalkoztál-e már az Entity Framework kapcsán az SQL injection támadás kivédésével? Ha igen, tudsz-e javasolni olyan forrást, ami ezt korrektül körbejárja? Különös tekintettel a védekezési lehetőségekre.

  Köszönöm,
  Tibor

  Reply
   1. Kovács Tibor

    Akkor ezzel lehet, meg is válaszoltad a kérdésemet! 🙂 Azt tudtam, hogy paraméterezettek az EF-beli lekérések, de nem voltam benne biztos, hogy ennek ellenére valamilyen egyéb trükkel meg lehet-e “vezetni”. Nem feltétlen SELECT-tel, de esetleg INSERT vagy UPDATE utasítással.
    Köszönöm!

 7. Attila

  Szia György!
  Olvastam itt a blogodon a TFS Project Collection költöztetésről.
  Azzal a kérdéssel fordulnék most hozz, hogy:

  Adott egy szerver(amelyről nincs mentés) lemezt kellett cserélni benne, így a TFS host vm is elhalálozott.
  A régi adatbázisok mentése és maguk az adatbázisok meg vannak (nem lettek le választva)
  Fölhúztunk egy új tfs-t, megoldható valahogy, hogy a régi adatbázist felcsatoljuk, vagy kinyerjük belőle az adatokat?

  Előre is köszönöm a választ!

  Reply
 8. Bajók Gábor

  Kedves György.

  Egy érdekes jelenséggel találkoztam és nem tudok rá megoldást találni.
  Windows 7 rendszeren rendszer vissza állítást kellett alkalmaznom mivel amikor elindult akkor minden beállítás alapon volt. Meg is történt a vissza állítás viszont minden asztalon lévő mappának meg változott az elérési útja. A windows mappán belül a temp mappába mutat. A felhasználóknál is Temp. Userre változott. Érdekelne ennek oka és a megoldása. Segítségét előre is köszönöm!

  Reply
  1. Balássy György Post author

   Kedves Gábor!
   Nem találkoztam még hasonlóval, esetleg a StackOverflow oldalon vagy a Microsoft fórumokban lehet érdemes rákérdezni, ott biztosan akad olyan, aki inkább otthon van az ilyen üzemeltetői jellegű kérdésekben.

   Reply
 9. Turcsányi Márk

  Szia György! Régebben a videóid alapján tanultam meg a 2007-es SPS kezelését és azóta intenzíven foglalkoztam a témával. Először is köszönöm a videókat hasznosak voltak. Másodszor lenne egy olyan kérdésem, hogy 2013-as SPS-re van-e valamilyen módja egy teljes WIki tár átmozgatásának a 2007-es SPS-ről. Ez azért lenne fontos, mert én kipróbáltam pár ötletemet milyen módon lehet átrakni, még Designerel is próbáltam, de sehogy sem sikerült. Az utolsó mentsvár amire 50-50% esély van, az hogy a 2007-es Wikit át migráljuk 2010-re és után a 2010-es 2013-ra. Ezzel annyi gondom van, hogy kicsit kényes művelet lenne a közel 600 dokumentumból álló Wikilapunkat átmozgatni. A kérdésem az lenne, hogy esetleg nem tudnál-e nekem valamilyen megoldást mondani erre, vagy esetleg valamilyen szinten rábólintani, hogy a migrálás 2 verzióban működhet-e vagy sem. Válaszodat előre is köszönöm.

  Reply
  1. György Balássy Post author

   Szia Márk! Már nem foglalkozom SharePointtal, nem tudom, hogy milyen aktuális eszközök léteznek. Arra viszont emlékszem, hogy az egyes SharePoint verziók között olyan jelentős különbségek voltak, hogy a migráció általában csak az előző verzióról volt támogatott. Ilyen kétlépéses migrációt csináltam korábban, konkrétan 2003-2007-2010 között, és működött, megmaradt a tartalom. Persze lehet, hogy csak szerencsés voltam 🙂

   Reply
 10. Munkácsi Tamás

  Szia!
  Remélem él még a blogod. Először is szeretném megköszönni rengeteget tanultam innen. És rögtön kérdezni is szeretnék, mert 4-5 napja keresgélek a témában és persze sehol sem találtam semmi értelmes leírást a dologról. Amit meg kellene oldanom SharePoint lista amiben vannak feladatok és használnánk altevékenységet. Ezt a nézetekben szépen meg is tudjuk oldani, de most felmerült az igény mi lenne ha űrlapon keresztül is menne a felvétel. Szóval ebben a témában keresgélek, sajnos kevés sikerrel. Nem a megoldást várom csak a kivitelezési módszer lényegét. Előre is köszönöm ha válaszolsz, ha nem akkor is.

  Üdvözlettel
  Tomi

  Reply
  1. György Balássy Post author

   Kedves Tomi!

   Köszi a visszajelzést. Sajnos nem tudok segíteni, mert már évek óta nem foglalkozom SharePointtal még felhasználói szinten sem.

   üdv,
   Balássy György

   Reply
 11. Batka Laszlo

  Kedves György,

  W10 edge bongeszonel milyen modon tudom kijelolessel torolni kedvenceket, azaz nem egyenkent hanem kijelölve mivel szazas nagyságrendben kell torolnom a mar szamomra erdektelen cimeket.

  koszonom,

  Laszlo

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s