Még 3 nap a WP 7-nek

December 31. nagy nap lesz a Windows Phone 7 életében: ez lesz az utolsó nap, amikor még lehet 7.x telefonokat developer unlockolni (mi erre a hivatalos és érthető magyar kifejezés?). Azok a készülékek, amiken eddig elvégezzük az unlockot, két évig még használhatóak lesznek tesztelésre, viszont január elseje után már csak 8.x verziószámú készülékek unlockolása lesz lehetséges. Persze emulátorban később is tudunk majd a korábbi operációs rendszer verzión tesztelni.

Magyarul, aki még WP 7-re fejleszt, annak célszerű a legújabb készülékét is bevonni, mert ha most nem teszi, később nem fog menni. Ha elromlik a most tesztelésre használt eszköz, akkor hiába vásárolunk egy régit használtan, nem fogjuk tudni unlockolni és csak akkor tudunk rajta saját alkalmazást futtatni, ha előbb azt publikáljuk az Áruházban.

Ez a határidő sem a WP 8 készülékeket, sem pedig végfelhasználókat nem érinti.

Mi fog kisülni ebből? Szerintem az, hogy egyre több lesz az olyan alkalmazás, amik már csak a 8.x operációs rendszeren fognak futni, korábbi készülékeken nem. Ez azért különösen szomorú, mert már most nagyon sok olyan app van, ami látszólag semmi olyat nem használ, amihez 8.x kellene, simán futhatna 7.x-en is, ha a fejlesztő venné a fáradságot is úgy is elérhetővé tenné. Sajnos ez a pofon egyre többször csattan a 7.x tulajdonosokon, akik csak úgy válhatnak a legújabb alkalmazások felhasználóivá, hogy telefont cserélnek, ami drága mulatság lehet.

Mit tegyen mondjuk egy Lumia 800 tulajdonos, aki megvárta, hogy kijöjjön a 7.5 (mert nem akart első generációs készüléket venni), majd drágán megvette a felső kategóriás készülékét, de a boldogsága csak addig tartott, amíg ki nem derült, hogy nem fog tudni 8.0-ra frissíteni? A hardver vígan működik, csak egyre kevesebb friss alkalmazás lesz rá.

Szerintetek ez jó politika a cég részéről?

 

Technorati-címkék:

2 thoughts on “Még 3 nap a WP 7-nek

 1. Sándor

  Sőt, a helyzet még ennél is rosszabb… Én egész decemberben próbáltam regisztrálni a WP7-es telefonomat. Több laptopon, kábellel stb .. de nem ment. Írtam a supportnak és ezt a választ kaptam:
  “… as I was thinking and pondering over the issue you are experiencing, it came to me that some time ago (perhaps about 6 months or so ago) the ability to register Windows 7 Phones became no longer available.

  Currently, it is not optionable to register a Windows 7 Phone. There is a work around however that may assist. You can create a beta app within the Windows Phone Dasbhoard and download it onto your Windows 7 Phone.”

  Többször is rákérdeztem, írtam, hogy még figyelmeztető levelek is jöttek a határidőről.

  “I completely understand your feelings concerning the notification. I had to really think back and review my own notes and resources because I was sure that, some time ago actually, we were informed that Windows 7 Devices could no longer be unlocked. This proved to be true and I was able to let you know. It is a fairly new change and perhaps all the imperfections caused by human error are not worked out just yet. Please accept my apologies for this inconvenience.”

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s