Hogyan kerülhet az alkalmazásom a Windows Áruház címoldalára?

Az MSDN-ben van egy Az alkalmazás értékesítése c. fejezet (a magyar verziónál jelenleg bővebb az angol!), ahol sok hasznos információt találhatunk arról, hogyan fog megjelenni az alkalmazásunk a Windows Áruházban. Arról viszont egy szót sem szólnak, hogy mi kell ahhoz, hogy az alkalmazásunk a kiemelt (Spotlight) kategóriába kerüljön.

Ez szándékos, mert ezzel is megpróbálják elejét venni a visszaéléseknek. Te is megvennéd még tízszer a fizetős alkalmazásodat, ha már csak annyi kellene, hogy a címlapra kerülj, nem? Ezért ne is nagyon számítsunk arra, hogy a jövőben az algoritmust nyilvánosságra fogják hozni…

Azért mégis íme néhány ötlet, ami segíthet:

Az alkalmazás közzétételekor a Description lépésben mindenképp adjuk meg a címlapra kerülő képeket a Promotional images rovatban, ezek nélkül ugyanis esélyünk sincs oda kerülni. Összesen négyféle méretben tudunk PNG képeket feltölteni:

promotional-images

Nem kell mindet megadnunk, de kevesebb képpel csak csökkentjük az esélyeinket. Ha csak egyetlen képet adunk meg, az legyen a 414×180 képpont méretű.

A második tipp, hogy az alkalmazás legyen kidolgozott. A legegyszerűbb alkalmazásnak is több esélye van a címlapra kerülni, ha a készítésekor odafigyelünk a részletekre, mint egy bonyolultabb (talán hasznosabb), de összecsapott alkalmazásnak. Az alap X ikonnal ne is reménykedjünk:

apps-with-no-icon

Végül pedig figyeljünk oda a visszajelzésekre. Nem csak az Értékelések oldalon kaphatunk a felhasználóktól visszajelzéseket, hanem az Áruház maga is gyűjt statisztikákat arról, hogy hogyan teljesít az alkalmazásunk, amiknek a részleteit megtekinthetjük bejelentkezés után az Irányítópulton.

 

Technorati-címkék: ,

3 thoughts on “Hogyan kerülhet az alkalmazásom a Windows Áruház címoldalára?

  1. Pingback: WOWZAPP felkészülési anyagok « Balássy György szakmai blogja

  2. Pingback: WOWZAPP felkészülési anyagok - Balássy György szakmai blogja - devPortal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s