Interaktív router demó

Meggyőződésem, hogy az alapok biztos ismerete nélkül nem szabad építkezni. Ha desktop alkalmazást fejlesztesz, ismerd a Windowst és a Windows hálózatokat. Ha webalkalmazást, akkor ismerd az Internet és a böngészők működését. Sokkoló, amikor többé éve főállásban programozó szakemberek megkérdezik, hogy mi az a Windows service, mi a különbség a workgroup és az AD között vagy hogy miért kell tanúsítvány a HTTPS-hez.

A webfejlesztős kurzusok elején ezért általában röviden végig szoktunk menni az Internet működésének alapjain. Ez egyrészt azért jó, mert utána mindenkivel közös nevezőről indulunk, másrészt azért, mert a netet mindenki használja, és bárki belefuthat olyan oldalba, amivel mások még nem találkoztak.

Nemrég például ezt az oldalt ajánlották figyelmembe, ahol egy WLAN router admin felülete (pontosabban az opciók többsége) próbálható ki: http://www.dd-wrt.com/demo/

dd-wrt

Köszönöm, Villányi Gábor!

 

Technorati-címkék: ,
Reklámok

5 thoughts on “Interaktív router demó

  1. Balássy György Szerző

   Csak annyi, hogy az ilyen weboldalak nagyon sokat segítenek a dolgok konkretizálásában és így az internet működésének megértésében. A “beállítod a tűzfalon”, “csinálsz egy port forwardingot”, “engedélyezed az RDP-t kívülről” kifejezések nem csak a levegőben lógnak, hanem kézzel foghatóvá válnak, mert kockázat nélkül meg is lehet mutatni, hogy mit jelentenek a gyakorlatban.

   1. laci hornyacsek

    Szerintem ezek a rúterdemók nem segítenek semmit a “működés” megértésében. Arra valók, hogy a leendő vevőjük megnézhesse, hogy milyen beállításokat támogat a rúter. Megnézheted pl. hogy csak a 192.168-cal kezdődő címzést támogatja LAN-oldalon, vagy esetleg teljesen szabad a “pálya”.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s