Windows Azure újdonságok – ma!

meet-azureAki teheti, mindenképpen nézze meg a mai Meet Windows Azure esemény ingyenes közvetítését San Franciscoból. A nyitó előadást az a piros pólós Scott Guthrie tartja, akinek már korábban is sikerült felkavarnia a felhő állóvizét (huh!), mióta az Azure csapatot is maga alá hajtotta. Sokan féltek ettől a váltástól, de szerintem nagyon jól sült el. Mióta ő ott van, a csapat sorra “támadja” a gyenge pontokat.

Két nagy újdonság várható a mai nap, sajnos a bejelentés előtt egyikről sem mondhatok el konkrét részleteket. Volt szerencsém viszont alaposan kipróbálni őket egy zárt körű tesztben és nekem mindkettő nagyon bejött.

Az egyikre azóta várok, hogy megjelent az Azure és lehetővé vált webalkalmazok gyors publikálása a felhőbe. Az eddigi lehetőségek sajnos nem biztosítottak ideális környezetet a kisebb webhelyek számára, így az Azure nem tudott hatékonyan versenyezni a filléres szolgáltatókkal, ami nem csak a felhőt, de az egész ASP.NET platformon érintette. Itt most jelentősen változik a kép.

A másik újdonságra azóta várok, hogy először megláttam a Windows Azure Management Portalt. Végre ez is megérkezett.

Érdemes csatlakozni, ütős lesz!

 

Technorati-címkék:
Advertisements

5 thoughts on “Windows Azure újdonságok – ma!

 1. Mező Gábor

  Szia!

  Én ma erre sajnos tuti nem érek rá. Megtennéd, hogy utána pár mondatban összefoglalod itt a blogodon, hogy mi a várható újdonságok?

  Kösz!

  Üdv,
  chikk

  Reply
  1. Balássy György Post author

   Ez jó észrevétel, köszi!
   Több óra, amíg a CDN-en végigmegy minden tartalomfrissítés és úgy látszik, biztosra akartak menni, hogy a bejelentés idejére minden kint legyen.

   Reply
 2. Mező Gábor

  Ja, közben rájöttem, hogy Scott tuti kipostolja a blogjára, hogy mi a pálya. Az hittem, hogy ez valami titkosabb akció lesz. (Hogy lehet ebben a nyomorult IE10-ben kikapcsolni az angol helyesírás alaján történő automatikus javítrást??)

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s