16 thoughts on “Ismét MVP lettem

 1. jberke

  Gratulálok.

  @Kázmér: itt olvashatsz róla, hogy hogyan is működik az MVP program: http://mvp.support.microsoft.com/gp/mvpbecoming
  Kint amerikában ez nagy megtiszteltetés, de ezt sajnos itthon nem igazán sikerült rendesen átvenni. Pl én a magyar MVP-k többségéről semmit nem hallok, nem látom, hogy tennének is valamit a közösségért. Tudok olyan MVP-t is mondani, aki csak odaszólt, hogy: “Hé Microsoft, szeretnék az xxx termék MVP-je lenni a jelenlegi helyett” és még blogolt is erről. Meg is van a véleményem erről. Személy szerint Gyuritól nem sajnálom, nekem annó meghatározó személyiség volt.

  Reply
 2. jberke

  Lehet baráti, de szakmailag tudok pár embert, aki sokkal jobb. Egyébként örülök, hogy másoknak is van különvéleménye 🙂

  Reply
  1. csalasoft

   Gratulálok, megérdemelten kapod ezt a címet már 8 hosszú éve 😀

   @Kázmér: Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem nem túl sok esélyed van bizonyos kategóriákban. Engem annó Silverlight MVP-nek jelöltek, aztán azzal a kifogással lettem visszautasítva, hogy már van egy belőle Magyarországon. (Az, hogy kettönk közül melyikünk a kompetensebb személy Silverlight témakörben, abba inkább most ne menjünk bele…)
   De mindenesetre sok sikert kívánok hozzá 😉

   Reply
   1. Zoltan Arvai

    @csalasoft: Sajnos az expertise-okra limit van országonként… míg SQL Server MVP-ből a világon van vagy 250db, addig Silverlight MVP-ből mindössze 68. (67 😦 RIP Victor Gaudioso)
    Amikor Péter téged jelöltek, 1db volt a magyarországi kvóta (ha jól tudok a kelet európai is) és akkor már az foglalt volt. Később emelték fel a limitet. Bizonyos product groupok esetében (merthogy egyébként ők azok akik mérlegelik ám, hogy ki lehet az adott téma MVP-je) a process nagyon laza (pl C# MVP, vagy SQL MVP), bizonyos groupok meg kivágnak mint macskát… khmm… ha nem tartanak alkalmasnak. Pl A silverlight mvp group a külföldi publikációkat is elvárja (nem elég magyarul 3 soros cikkeket írni), legtöbbjük külföldi konferenciákon is előad(ott). Abba ne menjünk bele, hogy mi lesz ezzel a product grouppal.:S Ez viszont nem kifogás, hogy te már rég meg kellett volna kapnod az MVP státuszt 🙂 (még az asp.net-es időkből…)

    @Kázmér:
    Nem kell, hogy az MSHU delegáljon. Jelölheted te magadat is 🙂 Viszont a kinti product group fog elbírálni. Szaktudás, publikációk, konferenciák alapján. Ahogy Péter is mondja elég nehéz néhány csoportnál.

    @jberke:
    Az MVP nem egy pozíció, vagy diploma vagy valami… pusztán egy Award, ami arról szól, hogy az MS megköszöni neked az elmúlt egy évre vonatkozó munkádat alapvetően community jellegű tevékenységeket figyelembevéve. Ezzel semmilyen anyagi haszon nem jár. Inkább arról van szó, hogy hamarabb juthatsz hozzá NDA-s információkhoz és felkészülhetsz miként fogod “tálalni” a nagyvilág számára. Továbbá a közvetlen kapcsolat a product team-mel is elég hasznos tud lenni. De ettől úgy gondolom, hogy nem leszel se több, se kevesebb.
    Egy dologban abszolút egyetértünk: Egyetérek azzal, hogy az MVP-knek magas szakmai felkészültséggel kell rendelkezniük az adott témakörben. (legalább abban). A magyarországi állapotokat sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom / akarom. (gondolom megérted 🙂 )

    Végül pedig, hogy az egyik kedvenc filmemből idézzek (félig). Örülj annak, ami most van, mert lesz ez még így se….. 🙂

 3. Tamas GAL

  A limitekről csak annyit, hogy a legeslegelején (2004 körül) azért nem volt ez ilyen szépen olajozottan (?) működő, hanem volt, hogy kedvük szerint pakolgattak ide-oda a nagyobb kategóriákon (pl. Windows Server) belül, sőt ha véletlenül pl. megszűnt/feldarabolódott egy kategória, akkor meg főképp önkényesen.

  Így én asszem a 3. évben pl. egy olyan szakterületre kerültem, amihez nem naon értettem (Setup/Deployment), lestem is nagyokat, hogy ezt ki intézte, mert senki nem tudott erről, itt helyben sem. Aztán vagy 2 évig kavartam, amíg tényleg odakerültem, amihez a legjobban értek (ISA/Forefront), és ott az elmúlt 5 évben is csak huszonvalahányan vagyunk, és alig akarnak újat beengedni.

  Egyébként meg az újakról annyit, h időnként nagyon meglepődünk ám, hogy ki lett MVP és honnan is jön, ez a jelölés és a kiválasztás egy sok körös, sok ismeretlen tényezős dolog, és nem olyan egyszerű mint ahogy a Zoli írja. Pl. az országok is rendesen fightolnak egymással egy régión belül, és stb.

  Reply
 4. jberke

  @Zoltan Arvai: Köszönöm, tisztában vagyok az MVP jelentésével és a “juttatásokkal” is. Én csak egy különvéleményt foglamaztam meg, hogy itthon hogy is megy ez és menniyre “szakmai” alapokon. Lsd előző bejegyzésem.

  Reply
 5. Zoltan Arvai

  @TamasGal: Hol írtam én hogy egyszerű? Külföldi publikációk, sok konferencia, komoly szakmai tudás, komoly limitek. Én csak azt írtam, hogy bár lehet magad jelölni, sok esély nincs, hogy a product group-on is átmenj 🙂 Nekem ez nagyon komplikáltnak tűnik 🙂

  Reply
  1. Tóth Viktor

   Uhh ez ilyen macerás? Én naívan azt hittem, hogy csak úgy észreveszik az ember amúgy kilóméterekre fénylő zsenijét, és fanfárok között magukhoz emelik. 🙂 Akkor most melyik az egyszerűbb, körbenyaldosni valakit, hogy zsírozottabban menjen ez a dolog, vagy körbenyaldosni valakit, aki hozzáfér és odaadja a 4-es CLR forráskódját, amit amúgy sem érdemel meg, bezzeg én 😉

   Reply
 6. Tamas GAL

  Zoli, hogyismondjam, hmmm, a “nem egyszerű”-vel arra celoztam, h nem egykörös a dolog (pg, limitek, stb.), sok egyéb körülménytől is függhet a siker és persze a kihullás is. Hallottam én mshu-st is nyilatkozni arról nagy arccal és nem viccből, h akit Ő akar az lesz MVP, tökmind1, h amúgy ki az, és mennyi ér (finoman utaltam erre az utolsó bekezdésben :D).

  Ez a “kiből és hogyan lesz MVP?” vitahullám egyébként x évente előjön kis hazánkban a fórumokon és itt-ott, de hát nincs sok újdonság, maximum annyi, h mióta nincs dedikált magyar lead, a helyzet rosszabb.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s