Visual Studio 11 – feature No1

Biztos sokan már elkezdték nézegetni a múlt heti konferencián kiadott Visual Studio 11 Developer Preview-t. Nem tudom, ki hogy van vele, számomra az egyik legfontosabb újdonság, hogy végre nem konvertálódnak automatikusan a projekt fájlok, amikor a Visual Studio új verziójával megnyitjuk a kódot, így korábbi VS verziókkal továbbra is dolgozhatunk rajta. Mindezt kombinálva azzal, hogy egy gépre a Studio több verziója is telepíthető, óriási előrelépés, nem véletlenül tették ezt a Product Highlights lista elejére:

Project and solution backward compatibility. Open and edit projects and solutions created by using Visual Studio 2010 in Visual Studio 11 Developer Preview without converting the Visual Studio 2010 project first. The project and solution can then be opened again in Visual Studio 2010, as long as you have not implemented any code that has a dependency on any Visual Studio 11 Developer Preview-only features. For more information, see Installing Visual Studio Versions Side-by-Side.

A fiúk tehát Redmondban figyelnek a visszajelzésekre.

 

Technorati-címkék: ,
Advertisements

4 thoughts on “Visual Studio 11 – feature No1

 1. zee

  Több verzió is telepíthető egy gépre? Mármint Professional és Ultimate? Ennek mi értelme? Vagy hogyan kell értelmezni a több verziót, hiszen eddig is lehetett egyszerre fent a 2008 és 2010 (illetve régebbi verziók). Vagy csak az az újdonság, hogy nem konvertálja a régi projecteket automatikusan, mégis megtűri a régi verziókat maga mellett, hiszen ekkor le is tilthatták volna ezt a “funkciót”?:)

  Reply
 2. kketto

  Annak, hogy nem konvertálódik a project/solution file, azon túl hogy szép dolog, milyen közvetlen gyakorlati haszna van?
  Én most csak azért tartok pl. 2008-as Studio-t a gépen, mert a report projectjeimet nem tudtam 2010-esbe áthozni, de ha majd lehet (ld. Denali-val jövő kiegészítések), fogom áthozni, és nem akarom mindkét verzióban (már most mondjuk 2008 vs 11) használni, fejleszteni.
  Szóval mit nem fedezek én fel? 🙂

  Reply
  1. Balássy György Post author

   Vannak olyan fejlesztőcsapatok, ahol nem egyszerre akarnak átállni az új VS verzióra, hanem először páran frissítenek, a többiek maradnak a régi verzión.

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s