jQuery 1.5

Tegnap megjelent a jQuery 1.5 változata. Ahogy a verziószámból is látszik, ez egy fontosabb release, elég lényeges változások történtek belül, amik jelentősen javítják a jQuery teljesítményét, ezért érdemes letölteni, vagy még inkább CDN-ről használni.

Legnagyobb fájdalmamra azonban a korábbi tervekkel ellentétben a jQuery Templates és a Data Link sajnos egyelőre nem vált a jQuery könyvtár integrált részévé. Bár ehhez a jQuery verzióhoz Boris mindkét plugint hozzáigazította, sajnos még mindig csak Beta 1 verzióról beszélhetünk, ami így természetesen nem kerülhetett bele a core csomagba. A hírek szerint a jQuery csapat felpörög az idén és gyakrabban várhatóak újabb verziók, reméljük a két plugin is elkészül hamarosan. Az biztos, hogy előbb lesz még tavasszal Beta 2 is.

Visszatérve egy kicsit a CDN-re: azt szerintem mindenki elfogadja, hogy a CDN alapjaiban jó ötlet, mégsem látom, hogy sok helyen használnák. Talán mert sok fejlesztő azt gondolja, hogy igazán csak akkor éri meg, ha valóban sok weboldalon használják. Segítsetek, csaináljunk egy gyors közvélemény kutatást, te használod? Érdekelne az is, hogy ha nem, akkor miért nem?

Advertisements

One thought on “jQuery 1.5

  1. jankajanos

    Na ez totál padlót fog az IE 9 Beta-val. Az 1.4.4 még jobbára működött a beta-val, de ez teljesen padlót fogott. Remélem jön az RC nemsokára már.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s