jQuery 1.5

Tegnap megjelent a jQuery 1.5 változata. Ahogy a verziószámból is látszik, ez egy fontosabb release, elég lényeges változások történtek belül, amik jelentősen javítják a jQuery teljesítményét, ezért érdemes letölteni, vagy még inkább CDN-ről használni.

Legnagyobb fájdalmamra azonban a korábbi tervekkel ellentétben a jQuery Templates és a Data Link sajnos egyelőre nem vált a jQuery könyvtár integrált részévé. Bár ehhez a jQuery verzióhoz Boris mindkét plugint hozzáigazította, sajnos még mindig csak Beta 1 verzióról beszélhetünk, ami így természetesen nem kerülhetett bele a core csomagba. A hírek szerint a jQuery csapat felpörög az idén és gyakrabban várhatóak újabb verziók, reméljük a két plugin is elkészül hamarosan. Az biztos, hogy előbb lesz még tavasszal Beta 2 is.

Visszatérve egy kicsit a CDN-re: azt szerintem mindenki elfogadja, hogy a CDN alapjaiban jó ötlet, mégsem látom, hogy sok helyen használnák. Talán mert sok fejlesztő azt gondolja, hogy igazán csak akkor éri meg, ha valóban sok weboldalon használják. Segítsetek, csaináljunk egy gyors közvélemény kutatást, te használod? Érdekelne az is, hogy ha nem, akkor miért nem?

Reklámok

One thought on “jQuery 1.5

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s