Could not load file or assembly (0x80131515)

Érdekes hibába sikerült ma belefutnom a Visual Studioval: egy projekt gyönyörűen fordult Debug konfigurációban, de amikor Release-ben akartam fordítani, az alábbi hibaüzenetet kaptam:

"SGEN: Could not load file or assembly ‘file:///C:\TFS\Ize\Bize\bin\MyLibrary.dll’ or one of its dependencies. Operation is not supported. (Exception from HRESULT: 0x80131515)".

Na, mondjon nekem valami olyan okot, ami miatt egy a References listában szereplő DLL-lel ez történik, de csak Release konfigurációnál!

A leírás alapján az ember elkezdhet az sgen.exe-re gyanakodni, megpróbálhatja engedélyezni távoli betöltést a loadFromRemoteSources attribútummal, esetleg elgondolkodhat azon, hogy mi is az a Generate serialization assembly opció a projekt tulajdonságai között, és hogy vajon melyik lehet a kedvező beállítása.

Pedig a megoldás ennél sokkal egyszerűbb: Jobb klikk a fájlon, Properties, Unblock:

Unblock

Ez a gomb a háttérben a Zone.Identifier nevű streamet törli a fájlról, amit a VS egyébként észre sem vesz, sőt ha megpróbáljuk TFS-be checkinelni a változtatásokat, azt fogja mondani, hogy nincs mit. Tipikusan azon a gépen fog egyébként előjönni ez a probléma, ahova a neten talált kész library-t, például az AjaxControlToolkit.dll-t letöltöttük.

Technorati-címkék: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s