Could not load file or assembly (0x80131515)

Érdekes hibába sikerült ma belefutnom a Visual Studioval: egy projekt gyönyörűen fordult Debug konfigurációban, de amikor Release-ben akartam fordítani, az alábbi hibaüzenetet kaptam:

"SGEN: Could not load file or assembly ‘file:///C:\TFS\Ize\Bize\bin\MyLibrary.dll’ or one of its dependencies. Operation is not supported. (Exception from HRESULT: 0x80131515)".

Na, mondjon nekem valami olyan okot, ami miatt egy a References listában szereplő DLL-lel ez történik, de csak Release konfigurációnál!

A leírás alapján az ember elkezdhet az sgen.exe-re gyanakodni, megpróbálhatja engedélyezni távoli betöltést a loadFromRemoteSources attribútummal, esetleg elgondolkodhat azon, hogy mi is az a Generate serialization assembly opció a projekt tulajdonságai között, és hogy vajon melyik lehet a kedvező beállítása.

Pedig a megoldás ennél sokkal egyszerűbb: Jobb klikk a fájlon, Properties, Unblock:

Unblock

Ez a gomb a háttérben a Zone.Identifier nevű streamet törli a fájlról, amit a VS egyébként észre sem vesz, sőt ha megpróbáljuk TFS-be checkinelni a változtatásokat, azt fogja mondani, hogy nincs mit. Tipikusan azon a gépen fog egyébként előjönni ez a probléma, ahova a neten talált kész library-t, például az AjaxControlToolkit.dll-t letöltöttük.

Technorati-címkék: ,
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s