A Visual Studio vagy nagyon akar valamit vagy nagyon nem

Mióta csak megjelent a Visual Studio 2010, azóta elsősorban ezt az új verziót használom, és komolyabb gondom nem volt vele. Persze a Visual Studio csapat blogjában említett három javítócsomag ([1], [2], [3]) fent van, de mostanában két újabb jelenség kezdett el marhára idegesíteni szórakoztatni.

Az egyik egy hibaüzenet, amely a Studio szerint annyira fontos, hogy legalább 3-4x fel kell dobnia, persze modális dialógusablakként, hogy versenyt kell kattintgatnom, ha mindet be akarom zárni:

"This server does not have one or more of the database objects required to use database diagramming. Do you wish to create them?" – Yes, No, Help

Az ablak alján van három gomb, de persze egyik sem vezet az üdvösséghez. Ráadásul persze mindezt mindenféle előzmény nélkül, amikor csak eszébe jut.

A másik érdekesség, hogy néha egyszerűen belefagy a checkinbe a Studio (máskor persze sikerül neki). Nem bánnám, ha a két jelenség kiegyensúlyozná egymást és az idegesítő popup ablakok feldobására szánt energiát a VS arra fordítaná, hogy befejezze a checkint.

Sikerült megtalálnom az ide vonatkozó Connect bugokat és bár hotfix nincs, workaround szerencsére van: ki kell kapcsolni a Filter by solution opciót a Pending changes ablakban. Valaki látja az összefüggést?

3 thoughts on “A Visual Studio vagy nagyon akar valamit vagy nagyon nem

  1. Szél Péter

    Én is találtam egy hibát, ami ugyan nem idegesítő, de vicces: Ha bármelyik toolbar dropdown menüjében van elválasztó, arra duplán kattintva összeomlik az egész IDE. Pl. a standard toolbaron az első ikon a New… és Open… funkcióknál van a második és harmadik menüpont között egy szeparátor, arra kattintottam duplán, amikor is összeomlott. Jelentettem is a hibát, a kommentek alapján úgy tűnik, hogy mindenkinél akármennyiszer reprodukálható a hiba: https://connect.microsoft.com/VisualStudio/feedback/details/619440/crash-on-double-click

    Reply
  2. Balássy György Post author

    Nem tudom, érzitek-e, milyen profi fejlesztőkkel van dolgunk. Ők úgy csinálnak ilyen feature-öket, hogy különösebben erőlködniük sem kell. Nekem komoly fejtörést okozna, ha ezeket kellene implementálnom.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s