Csúszik a VS 2010 és a .NET 4, de nem baj

Pénteken Soma és ScottGu bejelentette, hogy a korábbi tervekkel ellentétben a Visual Studio 2010 és a .NET Framework 4 nem készül el március 22-re, hanem csúszik “néhány hetet”. Ez rosszul hangzik, de valójában igen jó hír!

Érdemes megfigyelni, hogy nem mondtak konkrét dátumot, “néhány hét” szerepel a hírekben. Az aktuális belső dátum egyébként nem publikus, de némi nyelvtani érzékkel bárki megfejtheti, hiszen nem “pár hetet” és nem is “egy hónapot” mondtak.

Nem kis húzás ám elhalasztani egy ilyen méretű launchot, mikor március 22-re már világszerte lefoglalták a helyszíneket és még sok minden mást. Csakhogy volt rá okuk bőven, aki kipróbálta a VS 2010 valamelyik bétáját, valószínűleg tudja, miről beszélek. Számtalan újdonság lesz az új Studioban, de teljesítmény és memóriafogyasztás terén még nem érett a termék. Billeg, homokórázik és közben falánk. Mondhatnánk, hogy “Vista quality” (by Mark Russinovich), de szerencsére még bétában vagyunk.

Szerencsére ez nem most derült ki, a béták során számtalan visszajelzést kaptak a fejlesztők és az utóbbi időben nagyon komolyan ráfeküdtek a teljesítmény és memória problémákra. Ennek az eredménye lesz februárban egy – korábban nem tervezett – nyilvános Release Candidate, amelyhez go live licenszet is kapunk! Tehát nem pusztán arról van szó, hogy később lesz RTM, hanem hogy előbb kapunk egy olyan terméket, ami jobb a mostaninál, sőt production környezetbe kerülő terméket készíthetünk vele.

Ez végeredményben pedig azt jelenti, hogy előbb lesznek .NET 4-es alkalmazások, amiket ráadásul egy jó eszközzel hozhatunk létre. Örüljünk.

 

Technorati-címkék: ,

Advertisements

3 thoughts on “Csúszik a VS 2010 és a .NET 4, de nem baj

  1. Sándor

    Gyuri, nehogy valaki félreértse szavaidat: a két leggilletékesebb úriember fogalmazott egyértelműen : "moving the launch of Visual Studio 2010 and .NET Framework 4 back a few weeks". Tehát nem a hírek mondják ezt, hanem ők maguk.

    Reply
  2. unbornchikken

    Egyébként nálam a VS 2010 Beta 2 _sokkal stabilabb_, mint a VS 2008 SP1. Lassúnak lassú, az igaz. Főleg a WPF és a WF designerek teljesítményén van mit dolgozni. Az ASP.NET dizájner viszont még mindig totál használhatatlan sallang! Miért nem lehet megadni designtime CSS-t UserControlokhoz még mindig?????????? Miért nem az IE 8 motorja rendereli a kimenetet? Még mindig ezer olyan helyzetet tudok, ahol a deisigner hibásan jelenítni meg a CSS-t az IE meg jól. … és ez mind az Expression Webre is igaz.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s