Futtatás közvetlenül Solution Explorerből

Az egyik futó projektünkben elég sok batch fájlt írtunk a szokásos napi feladatok automatizálásra és miután meguntam, hogy a Visual Studioból nem lehet közvetlenül futtatni ezeket, hozzáadtam egy új menüpontot a Solution Explorer helyi menüjéhez.

Az első lépés, hogy a Tools –> External Tools ablakban fel kell vennünk egy új sort ezekkel a paraméterekkel:

External tools ablak

Így lesz egy Run with CMD menüpontunk a Tools menüben, amit nézzünk is meg, mert később szükségünk lesz arra, hogy a csoportján belül hányadik az új menüpontunk. Mivel ennek még körülményes a használata, lépjünk eggyel tovább. Szabjuk testre az eszközsávokat: View –> Toolbars –> Customize… (legalul). Kapcsoljuk be a Context Menus sort a Toolbars fülön:

Customize toolbars

Ennek hatására megjelenik az eszközsávokat testreszabó eszközsáv (na ez jó :). Hagyjuk nyitva a Customize ablakot és az eszközsávot tologassuk el úgy, hogy a lenyitott Tools menü ne fedje el a Project and Solution Context Menus elemet:

Project and Solution Context Menus toolbar

Nyissuk ki a Tools menüt és keressük ki az új parancsunkhoz tartozó External command sort – ugye mondtam, hogy meg kell jegyezni, hányadik a miénk 😉 Álljunk fölé az egérrel és a Controlt nyomva (mert csak másolni akarunk, nem mozgatni) dobjuk be ezt a sort a Project and Solution Context Menus menü Item ágába:

 Project and Solution Context Menus toolbar - Item

Zárjuk be a Customize ablakot, kész az új menüpontunk a Solution Explorerben. Hasonlóan létrehozhatunk menüpontot az SQL szkriptek közvetlen futtatására, csak ott a cmd.exe helyett mutassunk az sqlcmd.exe-re és ne felejtsük el az Arguments ablakot kitölteni.

1 thought on “Futtatás közvetlenül Solution Explorerből

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s