Bing Is Not Google*

Elindult a Microsoft új keresője, ami most már szerencsére nem Live akármi, hanem egyszerűen csak Bing névre hallgat. Fogadni mernék, hogy ezt a szót hamarosan igeként is fogjuk használni és már nem csak olyan kifejezések hangzanak majd el, mint “meggugliztam”, hanem lesz “megbingeltem” is.

A cég nagyon nagyra van vele, még nem jöttem rá, hogy nekem mi hasznom származik belőle. Azt sikerült kideríteni, hogy ha a jobb felső sarokban Hungary van országként kiválasztva, akkor gyakorlatilag a Live Searchöt kapom egy új URL-en, ezért célszerű átállítani mondjuk United Statesre, akkor megjelenik néhány extra funkció:

  • Van például bal oldalon a Related Search felett egy névtelen szekció, ami az eddigi tapasztalataim alapján csak akkor éled fel, ha már az általunk beírt kereső kifejezés is angol volt, akkor add ötleteket a szűkítésre. Nálam például “pollen allergia” esetén nem segít, de ha “pollen allergy”-re keresek, akkor dolgozni kezd.
  • A Related Search sem rossz, szintén segít szűkíteni.
  • Jópofa a találati listában a preview funkció, akkor jön elő, ha egy találat fölé viszem az egeret és a jobb oldalon megjelenő sárga bogyóra bökök.

Nektek mi a véleményetek, tetszik, érdemes használni?

———-

*: Forrás: Christian Weyer

3 thoughts on “Bing Is Not Google*

  1. Sándor

    Woz-Bing! Apple Co-Founder a "Big Fan" of Microsoft’s New Search Enginehttp://finance.yahoo.com/tech-ticker/article/255750/Woz-Bing!-Apple-Co-Founder-a-%22Big-Fan%22-of-Microsofts-New-Search-Engine– és valóban nagyon érdekes az amit a videó interjúban mond

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s