Informatika Tisztán – Megoldásbörze letöltések

Letölthetőek az Informatika Tisztán sorozat múlt heti Megoldásbörzéjén tartott előadásaim prezentációi és videói.

Adatokat az intranetre

Data Source Library SharePoint DesignerbenPartnerek, ügyfelek és a saját munkatársak elérhetővé és kereshetővé tétele az intraneten

Gyakran merül fel az igény, hogy egy vállalaton belül összegyűjtött adatbázist, például a partnereink elérhetőségeit szeretnénk a munkatársak között megosztani, webes felületen megjeleníteni, rendezhetővé és kereshetővé tenni. Az előadásban a Windows SharePoint Services webkijelző infrastruktúrájára épülve, SharePoint Designer segítségével, fejlesztés nélkül tesszük közzé a relációs adatbázisban tárolt adatainkat az intraneten.

 • Prezentáció (1694 kB)
 • A screencast a képre kattintva megtekinthető, vagy a kép alatti hivatkozás segítségével letölthető teljes vagy rövid változatban:

Adatokat az intranetre - screencast

Teljes változat: Adatokat_az_intranetre.wmv (37:34, 206 722 kB)

Rövid összefoglaló: Adatokat_az_intranetre_rovid.wmv (3:46, 20 538 kB)

Dokumentumok standardizálása

Új dokumentum létrehozása dokumentumtárban Céges dokumentumok automatikus előállítása: árajánlatok, szerződések, teljesítésigazolások generálása

A vállalati előírásoknak, formuláknak megfelelő dokumentumok manuális előállítása nehézkes és időigényes feladat, különösen akkor, ha a szükséges adatokat nekünk kell más dokumentumokból összevadásznunk. Az előadásban bemutatjuk, hogyan használhatjuk ki a Windows SharePoint Services dokumentumtárait és a SharePoint Designer grafikus lehetőségeit árajánlatokat, szerződéseket és teljesítésigazolásokat létrehozó munkafolyamatok készítésére.

 • Prezentáció (1152 kB)
 • A screencast a képre kattintva megtekinthető, vagy a kép alatti hivatkozás segítségével letölthető teljes vagy rövid változatban:

A Dokumentumok standardizálása c. screencast megtekintése

Teljes változat: Dokumentumok_standardizalasa.wmv (46:58, 259 015 kB)

Rövid összefoglaló: Dokumentumok_standardizalasa_rovid.wmv (7:54, 42 180 kB)

Aki ott volt a Sugárban, vagy esetleg letöltötte és megnézte ezeket a felvételeket, kérem írjon valami visszajelzést, hasznos, megérte?

Advertisements

9 thoughts on “Informatika Tisztán – Megoldásbörze letöltések

 1. Juhász Attila

  Tőled a megszokott magas szinvonalú előadást kaptuk. Köszönjük. Sajnos ugyanez az MS sharepoint specialistáiról nem volt elmondható.

  Reply
 2. Zoltán

  Szia Gyuri!Nézném, ha tudnám. Valami van az msdnkk oldalával, mert egyik video-t sem lehet letölteni.Üdv.Zoli

  Reply
 3. György

  Bocs, kifogtad a "villamos kapcsolóterek éves karbantartását", ami a nevével ellentétben többször fordul elő egy évben és ami miatt még a szerverszobák is elsötétülnek néhány hétvégére az Egyetemen.

  Reply
 4. Kornél

  jó volt nagyon! Big up! Bár nem értem, hogy miért kell még külön megváltoztatni a templatet a sharepoint designerben. Nem a site-on beállított default content typeot vesszi alapul a workflow?

  Reply
 5. György

  Kornél, valóban a default content type-ot illene használnia, de a tapasztalat szerint nem azt használja, így viszont működik 🙂 Persze ha valaki tud egyszerűbb megoldást, kérem szóljon!

  Reply
 6. Unknown

  Kedves György,Én is láttam az előadást, gratulálok hozzá nagyon hasznos és érdekes volt számora. Cégünknél el is kezdtünk egy dokumentum előállítási folyamatot támogatni az általad javasolt dokumentum standardizálási megoldással, de felmerült egy olyan igény, miszerint támogatja e a sharepoint a dokumentumban létrehozott word állomány PDF-be konvertálását és az átkonvertált állomány továbbküldését? Igazából eddig nem találtam megoldás sem sharepoint designerben sem más helyen erre a funkcióra. Nálunk fontos lenne továbbküldeni a kész dokumentumot de úgy, hogy azon már "ne" tudjon a felhasználó módosítani.Előre is köszönöm válaszod.Laci

  Reply
 7. György

  Szia Laci!Szerintem erre nincs beépített támogatás sem a SharePointban, sem a SharePoint Designerben. Körberohantam a netet és találtam néhány ígéretes oldalt:http://www.eggheadcafe.com/conversation.aspx?messageid=33082204&threadid=33082203http://www.muhimbi.com/blog/2009/04/using-pdf-converter-from-sharepoint.htmlhttp://blogs.microsoft.co.il/blogs/adir_ron/archive/2008/08/27/convert-word-to-pdf-inside-a-moss-workflow.aspxhttp://spdactivities.codeplex.com/Wiki/View.aspx?title=Send%20Email%20with%20List%20Item%20attachmentsRemélem ez segít.

  Reply
 8. Barbara

  Kedves György,Nagyon sok hasznos dolgot találtam már itt az oldalon SharePoint-al kapcsolatban. Csak szeretném megköszönni :)Ezt is holnap biztos ki fogom próbálni, mert nekünk is szükségünk lenne a projekt portfólió dokumentáció egységes nyilvántartására.Üdvözlettel,Barbi

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s