Steve Riley: Good bye, and good luck

Ezt most olvastam Steve Riley blogjában és nem kicsit sokkolt:

“Friends, as a part of Microsoft’s second round of restructuring, my position was eliminated yesterday and my employment with Microsoft has ended.”

Aki hallotta már Steve valamelyik előadását a TechNet Spotlighton vagy éppen személyesen a TechEden biztosan egyetért velem abban, hogy ez a fickó tud valamit. Nem csak a biztonságról, hanem arról is, hogy hogyan kell róla beszélni, hogyan kell a témát előadni. Korábban már sikerült a hasonló kaliberű Jesper Johanssontól is megválni, aki azért szerencsére konferencia közelben maradt, legalábbis a tavalyi barcelonai TechEden még ott volt.

Nem értem a stratégiát. Ezeket az embereket azért fizette a Microsoft, hogy felhívják a figyelmet az informatikai biztonságra és a Trustworthy Computing zászlója alatt kiemeljék az átlag informatikust a sötét középkorból. Most kész lennénk, a mór megtette kötelességét, a mór mehet? Mindenki naprakész lett a biztonsággal kapcsolatos témákból, sőt továbbra is mindenki önerőből naprakészen fogja magát tartani? Ha ez így folytatódik, szerintem szép lassan vissza fogunk süllyedni.

Mit gondoltok, ez így nooooooormális?

Reklámok

3 thoughts on “Steve Riley: Good bye, and good luck

  1. Arpad

    A Trustworthy Computing marketing céllal jött létre.Logikus hogy válság idején a "nem core business"-től szabadulnak meg először.

  2. György

    Árpád, bocs, de nem értek veled teljesen egyet. Hogy milyen céllal jött létre a TC, azt igazán nem tudom, de hogy milyen eredményeket ért el, az már történelem: TC nélkül soha nem tanult volna meg a Microsoft biztonságos kódot írni, a security nem lenne feature, az XP SP2 és a Windows Server 2003 (és utódaik) pedig ugyanolyan harmatgyenge lenne biztonság szempontjából, mint a Windows 2000 default install. Ez szerintem "core business".

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s