Az IE 6-nak mennie kell

Biztos sokakhoz már eljutott a hír, megjelent az Internet Explorer 8, ingyenesen letölthető, telepíthető, telepítendő! Én a béta 1 változattól kezdve használom és bevallom semmi problémám nem volt vele. Ha egy webhely nem támogatta, a Compatibility View segítségével akkor is tökéletesen lehetett használni az oldalt. Merem ajánlani. A korábbi verzióknak, különösen az IE 6-nak immár mennie kell!

Az IE 6-tal sok gond van, nem véletlenül szeretne tőle minden webfejlesztő megszabadulni. Az elmúlt hónapokban kampány indult az IE 6 kipusztítására:

Mivel nem csak webfejlesztőként, hanem felhasználóként a személyi adatokat és a biztonságot szem előtt tartva sem szerencsés az IE 6 használata, ezért mától mi is felhívjük erre az ilyen böngészővel honlapunkra látogatók figyelmét:

IE 6 figyelmeztető üzenet az MSDN Kompetencia Központ oldalán

Persze felmerül a kérdés, hogy ez hány látogatót fog érinteni? Bár az IE 6 2001. augusztus 27-én, több mint 7 éve jelent meg, még mindig meglepően sokan használják. Íme néhány általunk mért webhely statisztikája, az IE 6 arány ijesztően nagy egy ennyire elavult, ráadásul ingyenesen frissíthető termékhez képest:

IE_archive_devportal  IE6_aut
IE6_bet IE6_mezga
IE6_msdnaa IE6_msdnkk

 

Tisztában vagyok vele, hogy néhányan kényszerből (vagy mert ez a policy vagy mert valamilyen alkalmazás csak ezzel megy), de meggyőződésem, hogy nagyon sokaknál csak az akaráson múlik, hogy verziót váltanak-e.

Kedves IE 6!

Jó volt veled, de most már menj.

Üdvözlettel,

Az MSDN Kompetencia Központ csapata

Technorati Tags: ,,

Reklámok

2 thoughts on “Az IE 6-nak mennie kell

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s