Gondolatok a PDC-ről

Aki az elmúlt héten követte a Microsoft háza tájáról érkező híreket biztosan tapasztalta, hogy a Los Angelesben tartott Professional Developer Conference (PDC) idején számos újdonságot jelentett be a cég. Megint beindult a “szőnyegbombázás”, nagy rakás új technológia hullott a fejünkre.

Sajnos nem voltam ott a rendezvényen, blogokból és sajtóhírekből tájékozódom. Magyar nyelven a devPortalon jelent meg néhány hír és Kőnig Tibi blogja próbálta követni az eseményeket. Angolul első sorban a The Region oldal bizonyult jó forrásnak, itt ugyanis a Microsoft regionális igazgatók blogjainak szűrt összesítése tömören áttekinthetővé tette a lényeget.

Az írások általában egy-egy termékkel vagy technológiával foglalkoznak, Tibor például nagyon részletesen írt az Azure-ról, ezúton is köszönet érte. Külön örültem Stephen Forte Thoughts from the PDC című blogbejegyzésének, ez ugyanis a trendeket próbálja összesíteni, érdemes elolvasni, még ha feltételezéseken alapul és személyes is. Aki a nagy testvérnél közel van a tűzhöz igazán megmondhatná, hogy mit gondol igaznak ebből…

Két dolog ragadott meg különösen, nem csak ebből a blogból, hanem más forrásokból is. Az egyik, hogy megint szeretjük majd a Windowst. Ez például tetszett:

“Windows is sexy again to develop on. Forget about Vista, that never happened. Our bad.” 🙂

A másik, hogy a Silverlightot nem lehet kihagyni, neki is fogok esni Csala Péter videóinak a devPortalon. Kicsit szkeptikus vagyok az eszköztámogatás hiánya miatt, és kíváncsi vagyok, hogy Nacsa Sanyi Silverlight cikksorozata kitér-e majd erre a kérdésre. Hogy a technológia ütős, afelől nincs kétségem, az olimpia közvetítés is bizonyította.

A harmadik fontos újdonságnak a cloud computingnak kellene lennie, de bevallom, ez még nem hoz lázba. Majd ha minden eljut RTW státuszba, és a Föld megkerüli még vagy háromszor a Napot és ezek a szolgáltatások kis hazánkban is elérhetőek lesznek, talán majd akkor…

Ti mit gondoltok, mit hallottatok?

 

Technorati Tags: ,,,
Advertisements

One thought on “Gondolatok a PDC-ről

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s