Hova tűntek a régi devPortalos anyagok?

Mint biztosan sokan észrevettétek, a devPortal néhány hónapja teljesen megújult, új vason, új infrastruktúrán, új szoftver szolgálja ki a kéréseket, sőt a szerkesztő gárda is teljesen megújult és a szerkesztési alapelvek is alkalmazkodtak a megváltozott igényeknek. Ideje volt már.

Ezzel együtt azonban az összes régi devPortalra mutató URL meghalt, ami sajnálatos mellékhatása egy ilyen migrációnak. Mivel a régi rendszer 5 éves életciklusa alatt számos rendezvény, esemény, cikk, hír, példakód és induló készlet anyagainak tárhelyévé vált, és azok letöltésére mind a mai napig van igény, azok továbbra is elérhetőek a http://archiv.devportal.hu címről indulva. Sajnos előfordulhat, hogy itt-ott nem működik egyik-másik hivatkozás, ekkor némi kreativitással manuálisan ki kell cserélni az URL elején a “www”-t “archiv”-ra és újra próbálni.

Személy szerint nem tudom, hogy meddig fog élni ez az archívum, majd az illetékesek eldöntik, hogy meddig célszerű életben tartani. Mivel folyamatosan érkeznek kérdések azzal kapcsolatban, hogy az induló készletek anyagait hol lehet megtalálni, ezért azokat átmigráljuk a www.msdnkk.hu oldalra, az MSDN Kompetencia Központ saját honlapjára is. Itt már egyszerűen megtalálhatóak a következő induló készletek:

Az ASP.NET 2.0 Induló Készlet pedig egyelőre az archív devPortál címen keresztül érhető el.

 

Advertisements

2 thoughts on “Hova tűntek a régi devPortalos anyagok?

  1. László

    "mutató URL meghalt, ami sajnálatos mellékhatása egy ilyen migrációna"Nem, én ezt egyszerűen bénaságnak hívom. Az egyik legfontosabb dolog ezt megoldani a mai világban egy váltáskor, hiszen a pl. keresőskben található hivatkozásaink hatalmas kincsek. Aki ezt elmulasztja magára vessen….

    Reply
  2. György

    Teljesen igazad van, ez szerintem is baj. Valaki azonban az illetékes helyen úgy döntött, hogy mégsem akkora kincsek, ami azért is zavar, mert egyike vagyok azoknak, akik a régi portálra tartalmat gyártottak és ezzel a lépéssel most azt a tartalmat is minősítették. 😦

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s