SharePoint_AdminContent adatbázis neve

"Lustaság – fél egészség, de te légy teljesen egészséges." – tartja a graffiti. Úgy látszik ezt az elvet követte az a félkegyelmű, aki Redmondban kitalálta, hogy ahelyett, hogy kitenne még egy szövegdobozt a telepítő alkalmazás felhasználói felületére, bedrótozza az adatbázis nevét a kódba. Legalábbis lényegében ezt csinálta, amikor belekódolt egy GUID-ot a SharePoint Admin Content adatbázis nevébe. Annak az egy paraméternek biztosan túl nagy lett volna a TCO-ja, ezért inkább a rendszergazdák szívjanak azzal, hogy egy ilyen idétlen nevű adatbázis kell kerülgetniük: SharePoint_AdminContent_b73dd91a-a0f2-4d8bad9f-ba4ab53b3ce3.

Szerencsére van megoldás, és mint annyiszor, most is parancssorban. Ne indítsuk el a telepítő végén a SharePoint Products and Technologies Configuration varázslót, hanem használjuk a C:Program FilesCommon FilesMicrosoft Sharedweb server extension12bin mappában található PSCONFIG segédprogramot, ami lényegében a varázsló parancssori változata. Írhatjuk például ezt:

psconfig -cmd configdb -create -server SERVER -database SharePoint_Config -user DOMAINSPDataAccess -password jelszo -admincontentdatabase SharePoint_AdminContent

ahol az adatbázisok neve SharePoint_Config és SharePoint_AdminContent, az SQL a SERVER nevű gépen található és a farm data access accountja a DOMAINSPDataAccess felhasználó, akinek a jelszava jelszo. Egyes forrásokkal ellentétben nem szükséges létrehozni előre az adatbázisokat, nekem legalábbis létrehozta őket a fenti utasítás hatására.

Következő lépésben hozzuk létre a Central Administration webhelyet szintén kódból a 9999 porton NTLM hitelesítéssel:

psconfig -cmd adminvs -provision -port 9999 -windowsauthprovider onlyusentlm

Akinek megtetszett a parancssor, végignézheti a psconfig többi kapcsolóját is, amikkel elvileg akár teljesen automatizált telepítés is elképzelhető. A többieknek pedig célszerű a Start menüből lefuttatni a varázslót, amely immár fel fogja ismerni a config és admin content adatbázisokat, valamint további számos feladatot is elvégez. Például létrehozza az Office Server Web Services nevű Web Applicationt az IIS-ben, aminek a portszámát az STSADM -setsspport kapcsolójával módosíthatjuk.

 

Technorati Tags: ,,,
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s