Office 2007 SP1 slipstreaming

Közel egy évvel az Office 2007 RTM után végre megjelent hozzá az első javítócsomag. Nem mondom, hogy az Office 2007 annyira használhatatlan lenne RTM formájában, mint a Vista, de azért erre is ráfért végre a service pack.

A Microsoft javítócsomagok már jó ideje lehetővé teszik, hogy beintegráljuk őket az eredeti RTM verzió telepítőjébe, így egyetlen telepítéssel rögtön a javításokkal ellátott verziót varázsolhatjuk a gépünkre. Ezt a folyamatot nevezik slipstreamingnek. Ez eddig egészen trükkösen működött, gyakorlatilag egy speciális kapcsolóval kellett elindítanunk a service pack telepítőjét, ami rátelepítette magát az eredeti install csomagra. Nem véletlen, hogy csak kevés halandó vállalkozott a feladatra.

Szerencsére ezt az Office 2007-tel teljesen újragondolták és leegyszerűsítették: az RTM telepítő tartalmaz egy Updates nevű mappát, amit mi ide beteszünk, azt a telepítő megtalálja és okosan fel is használja. Ide kell tehát tenni az SP1 fájljait is, csak hogy nem a webről letölthető .exe, hanem .msp fájlok formájában. Ehhez előbb ki kell bontanunk az .exe-t, ami az alábbi paranccsal tehető meg, a /extract kapcsolónak egy célkönyvtárat kell megadnunk, például így:

W:install>office2007sp1-kb936982-fullfile-en-us.exe /extract:"W:installOffice2007Updates"

Ehhez a művelethez admin jogra van szükségünk, mert valaki úgy gondolta, hogy a licenc elfogadásához mindenképp atyaúristeni privilégiumok szükségesek. Szerencsére később semmi más feladatunk nincs, mint elindítani a telepítőt, az SP1 automatikusan települni fog. Nekem SP1 telepítés előtt a Word 12.0.6015.5000, SP1 12.0.6212.1000 verziószámot mutatott.

Ugyanez a módszer tökéletesen működik az Office 2007 Language Pack-re is, ahhoz is létezik már SP1.

 

Reklámok

One thought on “Office 2007 SP1 slipstreaming

  1. Gábor

    Nekem az update catalog kert privilegiumot a letoltesi cel kivalasztasahoz. El vajon olyan ember, aki ilyesmit a %SYSTMROOT%\system32 ala akar kicsomagolni? Mert mas okat el nem tudom kepzelni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s