Linkblog: .NET 3.5 és Visual Studio 2008 momentum

Bizonyára már mindenkihez eljutott a hír, hogy "elkészült a nagy mű, igen", megjelent a .NET Framework 3.5 és a Visual Studio 2008 verziója. Az első levél erről hétfő délelőtt 11-kor jött a Regional Directors levelezőlistára, fél órával később már le is halt az MSDN – gondolom mindenki rávetette magát a letöltésre. A hibaüzenetek között volt sokat – talán túlságosan is sokat – mondó:

Server error

És volt kissé szűkszavú is:

MSDN 2a 2007-11-19

Azt hiszem ez elég jól jelzi a Visual Studio népszerűségét 🙂 Át is szervezték az MSDN letöltőrendszert, hogy kevesebb oldal lekéréssel lehessen megszerezni a friss kincset: kitették a kezdőoldalra Top Downloads címszó alatt. Csakhogy sajnos a letöltéshez egy speciális letöltő kliensre van szükség, ami nekem elég kezelhetetlennek bizonyult. Miután sikerült letölteni az ISO image-et, azzal a problémával találtam szembe magam, hogy fogalmam sincs, hogy hova került: az általam megadott mappában nem volt, de a szabad hely jelentősen csökkent a diszken, tehát valahol ott kellett rejtőznie.

Az XP-hez képest a Vistában szinte használhatatlan a fájl kereső, különösen az SP1 RC telepítése után – képtelen volt megtalálni egy bazi nagy ISO fájlt. Maradt tehát a jó öreg parancssor:

dir *.iso /s

A fájl pedig a világ talán leglehetetlenebb mappájába került:

C:UsersbalassyAppDataLocalMicrosoftWindowsTemporary Internet FilesVirtualizedCUsersbalassy

 

Mit is lehet letölteni és elolvasni:

Jó hír, hogy nem kell külön letölteni a VSTO-t, az már a Visual Studio 2008 része. Szintén pozitív újdonság, hogy a Team Explorer telepítője megtalálható a VS telepítő DVD-n a TFC mappában. Bár a setup.exe-t külön kell elindítani és nem éppen villámgyors, még mindig jobb, mintha külön kellene TFS telepítőt szerezni, mint a 2005-ös verziónál. Az MSDN Library szintén megtalálható a VS 2008 telepítő DVD-n, de külön is letölthető az MSDN előfizetői oldaláról.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s