IIS 7

Soci múlt heti Technet előadása után kérdezte meg tőlem valaki a szünetben, hogy mennyire jó az IIS 7, érdemes-e használni? Akkor csak azt tudtam mondani, hogy a koncepció nagyon jó, és végre nem csak arra figyeltek oda, hogy a rendszer megbízható és biztonságos legyen, hanem arra is, hogy egyben üzemeltethető is legyen, főleg osztott környezetben.

Nos a Microsoft úgy látszik, nagyon bízik ebben a béta 3 verzióban, amit nem csak a Go Live licenc jelez, hanem az is, hogy a microsoft.com alatt kicserélték a webszervert. A NetCraft szerint valóban. Akit érdekel, Anna Liu blogjában találhat néhány ([1] és [2]) statisztikai adatot az internet 4. legforgalmasabbnak tartott webhelyéről.

A másik kérdés, amit webfejlesztők szoktak feltenni, akik már Vistát használnak: hol van az SMTP szerver a Vistában? A válasz egyszerű: sehol, nincs a Vistában SMTP szerver, sőt többet nem is lesz a Windows kliensekben, csak a szerverekben, tehát a Windows Server 2008-ban lesz. Aki nem tud külső SMTP szervert beállítani a webalkalmazásának, annak jól jöhet a Steve Schofield (IIS MVP) által ajánlott Free SMTP Server és Smartermail.

 

Technorati tags: ,
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s