MVP, azaz Most Valuable Professional

Az MVP programot a Microsoft sok évvel ezelőtt azért hozta létre, hogy valamilyen formában díjazza azokat, akik aktívan hozzájárulnak a Microsoft technológiák terjesztéséhez és teszik ezt elsősorban másokat segítve önzetlenül, közösségi csatornákon, fórumokon, hírcsoportokon, levlistákon, blogokon keresztül. Az MVP-k rendkívül értékes szakemberek, hiszen nem fizetett Microsoft alkalmazottak, így őszintén és nyíltan mondhatják el a véleményüken bármelyik termékről vagy technológiáról, ráadásul a szükséges szakmai tudásuk is megvan hozzá.

Magyarországon az MVP program 2004-ben indult be, elsősorban üzemeltetési területen járatos szakemberekkel és azóta – köszönhetően részben az MVP Leadeknek, Stroh Edinának és Budai Péternek – töretlenül bővül. Az MVP-kkel először szakmai fórumokon, a TechnetKlubon és a devPORTALon lehetett találkozni, később egyre több webcast és konferencia előadója került ki az MVP-k közül.

Ezen cikk apropóját az adja, hogy lezárult egy újabb MVP választási ciklus, így április 1-jétől új tagok kerültek a programba. Szerettem volna összegyűjteni az aktuális teljes listát, de sajnos sem a hivatalos oldalon, sem a magyar oldalon nem találtam meg mindenkit. smile_sad

A jó hír az, hogy folyamatosan bővül a fejlesztői MVP-k listája is, amiben például Albert István és Soci is megtalálható. Ha úgy érzed, hogy szívesen tennél a fejlesztői közösségért és nem bánnád, ha ezt a Microsoft is elismerné, csak rajta, fórumozz, bloggolj, segíts másokon! Teheted mindezt például a devPORTALon, ha pedig szakmai segítségre, forrásokra van szükséged ehhez, keresd Bátorfi Zsoltot, ő a te embered!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s