MVP, azaz Most Valuable Professional

Az MVP programot a Microsoft sok évvel ezelőtt azért hozta létre, hogy valamilyen formában díjazza azokat, akik aktívan hozzájárulnak a Microsoft technológiák terjesztéséhez és teszik ezt elsősorban másokat segítve önzetlenül, közösségi csatornákon, fórumokon, hírcsoportokon, levlistákon, blogokon keresztül. Az MVP-k rendkívül értékes szakemberek, hiszen nem fizetett Microsoft alkalmazottak, így őszintén és nyíltan mondhatják el a véleményüken bármelyik termékről vagy technológiáról, ráadásul a szükséges szakmai tudásuk is megvan hozzá.

Magyarországon az MVP program 2004-ben indult be, elsősorban üzemeltetési területen járatos szakemberekkel és azóta – köszönhetően részben az MVP Leadeknek, Stroh Edinának és Budai Péternek – töretlenül bővül. Az MVP-kkel először szakmai fórumokon, a TechnetKlubon és a devPORTALon lehetett találkozni, később egyre több webcast és konferencia előadója került ki az MVP-k közül.

Ezen cikk apropóját az adja, hogy lezárult egy újabb MVP választási ciklus, így április 1-jétől új tagok kerültek a programba. Szerettem volna összegyűjteni az aktuális teljes listát, de sajnos sem a hivatalos oldalon, sem a magyar oldalon nem találtam meg mindenkit. smile_sad

A jó hír az, hogy folyamatosan bővül a fejlesztői MVP-k listája is, amiben például Albert István és Soci is megtalálható. Ha úgy érzed, hogy szívesen tennél a fejlesztői közösségért és nem bánnád, ha ezt a Microsoft is elismerné, csak rajta, fórumozz, bloggolj, segíts másokon! Teheted mindezt például a devPORTALon, ha pedig szakmai segítségre, forrásokra van szükséged ehhez, keresd Bátorfi Zsoltot, ő a te embered!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s