Magyarországi Web Konferencia 2007

Véget ért az idei Web Konferencia, aki ott volt szombaton, biztos nem sajnálja, hogy erre áldozta a fél hétvégéjét. Nagyon jó szakmai tartalom jött össze, ami részben az előadóknak, részben pedig a szervezőknek – PP-nek, Gobának és a többieknek – köszönhető. Nem meglepő módon az AJAX-é volt a főszerep, a 24 előadás többségében előfordult, jó volt látni, hogy minden technológia lépést tart a Web 2.0-val, közösek a problémás és közösek a célok.

Bátorfi Zsolti megint kemény fába vágta a fejszéjét és elsőként beszélt kis hazánkban a WPF/E technológiáról, valamint egy másik előadásban a nagy testvér WPF-ről is. Aki lemaradt sajnálhatja, de elolvashatja Bazso online közvetítését az eseményről, illetve a NetAcademia április 24-i MesterQrzusán közvetlenül is kapcsolatba kerülhet a technológiával.

Meglepően nagy érdeklődés volt a Böngésző- és szerver független AJAX programozás előadásra, remélem a résztvevők nem csalódtak sem a témában, sem az előadóban. A kapcsolódó PPT és demó fájlokat feltöltöttem a devPORTALra. Szerintem nagyon ütős az AJAX Library és az előadás utáni rövid beszélgetésből az derült ki számomra, hogy nem csak én gondolom így.

Az ASP.NET alkalmazások AJAX-osítása előadáson lényegesen kevesebben voltak, ami az előadás és a résztvevők paramétereit figyelembe véve nem volt meglepő. A Microsoft Web Platformmal kapcsolatban érdeklődők számára Nacsa Sándor nagyon jó anyagot állított össze a http://www.microsoft.com/hun/web07/ címen, ami a tervek szerint rendszeresen frissülni fog, érdemes időnként visszalátogatni. Aki pedig az előadás PPT-jére vagy demó fájljaira kíváncsi, a devPORTALon megtalálja őket.

Összességében nagyon jó élmény volt résztvenni a konferencián, egyedül azt sajnálom, hogy kevés időm akadt beszélgetni a résztvevőkkel, ezért nagyon hálás lennék, ha itt a blogban vagy e-mailben bármiféle visszajelzést kaphatnék akár a technológiáról, akár az előadásról. Köszönöm!

2 thoughts on “Magyarországi Web Konferencia 2007

 1. Peter

  Helló!
   
  Voltam a konferencián. Előadásban és tartalomban is jók voltak előadások  (legalábbis a microsoft technológiákból, Bátorfi Zsolti és te is jó előadást tartottál) Én kicsit az sajnaltam, hogy rövid idő miatt csak felületesen lehetett végig menni a dolgokon. Jó végülis ez volt a célja az előadásoknak, hogy mindenki megismerje, hogy van ilyen is és nem egy labor gyakorlat volt. Szeritem ez sikerült és sok embernek motoszkál a fejében, hogy na ezzel kéne foglakozni. Egyébként volt szörnyü előadás is, de ezt inkább nem részletezem, bár nem gondoltam, hogy w3c ilyet megengedhet magának.Összeségében jó volt.

  Reply
 2. György

  Szia Herba!
   
  Köszi a visszajelzést, sajnos az idő tényleg nagyon rövid volt, 40-45 percbe vagy az fér bele, hogy az ember villantson, vagy az, hogy elmondja, mit tud a technológia. A kettő együtt szinte lehetetlen 😦  A W3C szekció előadásain sajnos nem voltam, de mástól is hallottam a tiédhez hasonló véleményt, érdekes…..

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s