Magyarországi Web Konferencia 2007

Véget ért az idei Web Konferencia, aki ott volt szombaton, biztos nem sajnálja, hogy erre áldozta a fél hétvégéjét. Nagyon jó szakmai tartalom jött össze, ami részben az előadóknak, részben pedig a szervezőknek – PP-nek, Gobának és a többieknek – köszönhető. Nem meglepő módon az AJAX-é volt a főszerep, a 24 előadás többségében előfordult, jó volt látni, hogy minden technológia lépést tart a Web 2.0-val, közösek a problémás és közösek a célok.

Bátorfi Zsolti megint kemény fába vágta a fejszéjét és elsőként beszélt kis hazánkban a WPF/E technológiáról, valamint egy másik előadásban a nagy testvér WPF-ről is. Aki lemaradt sajnálhatja, de elolvashatja Bazso online közvetítését az eseményről, illetve a NetAcademia április 24-i MesterQrzusán közvetlenül is kapcsolatba kerülhet a technológiával.

Meglepően nagy érdeklődés volt a Böngésző- és szerver független AJAX programozás előadásra, remélem a résztvevők nem csalódtak sem a témában, sem az előadóban. A kapcsolódó PPT és demó fájlokat feltöltöttem a devPORTALra. Szerintem nagyon ütős az AJAX Library és az előadás utáni rövid beszélgetésből az derült ki számomra, hogy nem csak én gondolom így.

Az ASP.NET alkalmazások AJAX-osítása előadáson lényegesen kevesebben voltak, ami az előadás és a résztvevők paramétereit figyelembe véve nem volt meglepő. A Microsoft Web Platformmal kapcsolatban érdeklődők számára Nacsa Sándor nagyon jó anyagot állított össze a http://www.microsoft.com/hun/web07/ címen, ami a tervek szerint rendszeresen frissülni fog, érdemes időnként visszalátogatni. Aki pedig az előadás PPT-jére vagy demó fájljaira kíváncsi, a devPORTALon megtalálja őket.

Összességében nagyon jó élmény volt résztvenni a konferencián, egyedül azt sajnálom, hogy kevés időm akadt beszélgetni a résztvevőkkel, ezért nagyon hálás lennék, ha itt a blogban vagy e-mailben bármiféle visszajelzést kaphatnék akár a technológiáról, akár az előadásról. Köszönöm!

Reklámok

2 thoughts on “Magyarországi Web Konferencia 2007

 1. Peter

  Helló!
   
  Voltam a konferencián. Előadásban és tartalomban is jók voltak előadások  (legalábbis a microsoft technológiákból, Bátorfi Zsolti és te is jó előadást tartottál) Én kicsit az sajnaltam, hogy rövid idő miatt csak felületesen lehetett végig menni a dolgokon. Jó végülis ez volt a célja az előadásoknak, hogy mindenki megismerje, hogy van ilyen is és nem egy labor gyakorlat volt. Szeritem ez sikerült és sok embernek motoszkál a fejében, hogy na ezzel kéne foglakozni. Egyébként volt szörnyü előadás is, de ezt inkább nem részletezem, bár nem gondoltam, hogy w3c ilyet megengedhet magának.Összeségében jó volt.

 2. György

  Szia Herba!
   
  Köszi a visszajelzést, sajnos az idő tényleg nagyon rövid volt, 40-45 percbe vagy az fér bele, hogy az ember villantson, vagy az, hogy elmondja, mit tud a technológia. A kettő együtt szinte lehetetlen 😦  A W3C szekció előadásain sajnos nem voltam, de mástól is hallottam a tiédhez hasonló véleményt, érdekes…..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s